Här visar vi hur du enkelt och helt utan onödiga kemikalier rengör toalettens insida.

Badrumssåpa är i grunden samma överfettade såpa från Västerbottenssåpa som du kanske redan känner till. Skillnaden är doften och förpackninen. Badrumssåpa har istället för pump en ”sprut-kork” den gör att du kan vända flaskan upp och ner och med ett enkel handgrepp påföra såpa på insidan av toaletten, i badkaret, duschen eller i handfatet. 
Badrumssåpan har också en annan doft, den har en tillsatt doft av Västerbottnisk skog, framtagen av doftkreatören A piece of by Helena i Skellefteå. Rakt igenom Västerbotten alltså.

Badrumssåpa med sprutkork underlättar

Steg 1

Ta av korken, vänd flaskan upp och ner och spruta såpan på toalettens insida.

Steg 2

Använd wc-borsten för att skrubba och få till ett såpskumm över hela porslinet. Skrubba även bottenkröken.

Steg 3

Låt verka i 10-15 min men gärna längre om du har möjlighet att vänta.

Steg 4

Borsta därefter igen med wc-borsten och du ska se att smutsen släpper nu.

Steg 5

Spola, och din toalett är ren och fin.


Tips

Inför veckorutin
Vill du behålla din toalett i rent och snyggt skick försök då att upprepa detta och göra det till en veckorutin. Det kommer att underlätta din städning då smuts inte kommer hinna få fäste på samma sätt som den gör om man väntar längre.

Gammalt och kraftig smutsat porslin
Kanske har du flyttat in i en bostad där tidigare ägare inte lyckats hålla helt rent?!  Eller så har städningen blivit efteratt av annan anledning. Då är det vanligt att missfärgningar i kröken är svåra att få bort. I så fall upprepar du de första stegen på kvällen innan du går och lägger dig – låt såpan stå i toaletten övernatten och nästa morgon kan du enkelt skrubba loss smutsen/missfärgningen med toaborsten.

Missfärgning från metaller
Skulle missfärgning ändå finnas kvar är det roligen inte biologiskt eller fett utan missfärgning av metall (grön missfärgning kommer tex från kopparrör.) Det tar du enkelt bort med ättika eller vinäger. Låt på samma sätt ättikan verka en stund innan du skrubbar med toalettborsten.

Lite enkel städkemi
Smuts i badrummet är oftast biologisk, dvs kommer från oss människor som bor här, djur eller växtriket. För att städa bort den typen av smuts behövs en produkt med högt pH-värde, tex Västerbottenssåpa.Smuts i badrum kan också vara fet. Du minns kanske kemilärarens ord?

Lika löser lika
För fet smuts fungerar således en fet såpa bäst – Västerbottenssåpa är överfettad, dvs har ett överskott av fett samtidigt som den har ett högt pHvärde vilket gör den mycket effektiv just i badrummet.’

Metaller – korrotion, tas däremot enklast bort med något som har ett lågt pHvärde. Ättika fungerar utmärkt! Med denna enkla grundkemi klarar du all städning i badrummet utan skarka och onödiga kemikalier.

Vill du att vi kommer och städar hemma hos dig?

Hemstäd kostar 338:- /h efter RUT-avdrag är priset: 169kr / timme.

Boka hemstäd hos oss. Vi städar enstaka tillfällen, varje vecka, var annan eller en gång i månaden. Du bestämmer.